johanna stern

Min förlossning och hur det startade

Kategori: Vardag

Söndag 14 juli - måndag 15 juli
 Ont i magen på kvällen. Det håller i sig och fortsätter på måndag. Ont i magen och nedre delen av ryggen. Magen sätts igång, behöver gå på toa 3 gånger under måndagen. Det är inte sig likt eftersom jag under hela graviditeten varit glad om jag lyckats på gå toa 1gång/veckan hehe. 

 Tisdag 16 juli

 Sovit dåligt som vanligt. Magen har gjort ont vid varje vändning och toabesök. Kliver upp vid 7 för att kissa och då lossnar slemproppen. En del av den i alla fall. Är det på gång nu? Bebis har rört sig ovanligt mycket hittills idag. 
 Inser att det nog inte är på gång eftersom inget mer händer de närmsta dagarna. 

 Tisdag 23 juli
 
 Kontroll hos BM. Högt blodtryck och lite protein i urin. Ivägskickad till förlossningen för kontroll. Tur att mamma var ledig och hade följt med mig till Stugun för annars hade jag fått åka in själv. Barnet mår bra. Jag fick tabletter mot högt blodtryck utskrivet & ett återbesök på fredag. 

 Fredag 26 juli

 Ännu en kontroll m. högt blodtryck. Ökad dos av penicillin. Fick göra ett TUL som visade att allt var bra och jag hade en "normalstor bebis". Läkaren kollar tappen och om jag är öppen. Tappen var 1 cm och jag var öppen 3 cm!! Wow! Hon kände huvudet och var brydd över att jag verkade så obrydd och inte känt så värst mycket.  Läkaren gjorde en hinnsvepning. Återbesök igen på söndag om inget hänt innan dess. I helgen hoppas vi att det sätter igång. Hinnsvepningen har hittills gett mig några oregelbundna halvonda värkar.. 

 Lördag 27 juli

 Värkar hela natten till lördag och det fortsätter under dagen. Vid halv nio på kvällen åker vi mot förlossningen. Då hade jag kanske 2-3 värkar på 10 minuter. Först ett stopp hos mamma & pappa för att lämna av Ninjo såklart.
 Inskrivna blev vi klockan 22.58 på förlossningen. Tappen var utplånad och jag var öppen 5-6 cm.
 Nu kör vi! 23.30

 Söndag 28 juli

• 00.23 6 cm öppen - fortf ingen smärtlindring.
• Testar lustgas kanske 1 timme senare när värkarna börjar göra ont på riktigt, det gav mig tyvärr ingenting mer än något annat att fokusera på under värkarna. 

• 02.45 Jag får epidural som var fantastisk. Hade väldigt täta värkar minns jag.
 Någonstans mellan 00.23 och 02.45 tar barnmorskan hål på hinnorna så vattnet går. Om jag inte minns fel.. Jag har inte fått läsa min journal ännu eftersom jag inte haft mitt återbesök för efterkontroll. Alla som varit med om en förlossning vet att det är svårt att komma ihåg händelseförloppen i efterhand hehe. 
  När värkarna kom ville jag inte ligga ner minns jag. Jag gick omkring i rummet, satt på kanten av sängen och lutade mig mot ett ståbord eller vad det kallas. 
\n
• 03.09 8-9 cm öppen. Efter ryggmärgsbedövningen var det så skönt att få lite återhämtning innan krystvärkarna. Här låg jag bara och tittade på apparaten och såg en värk komma men jag kände ingenting. SÅ SKÖNT! 
 Efter detta skrev vi inte ner mer eftersom Pierre var vid sidan om mig resten av tiden. Stöttade & peppade mig under den aktiva delen av förlossningen. 

• 05.54 Ted kommer till världen efter intensiva och jobbiga krystvärkar. Jag trodde inte att det skulle gå eftersom jag krystade fel och rätt om vartannat. Tvivlade starkt på min förmåga att lyckas föda ut vår son då kommer jag ihåg. När huvudet väl kommit ut inväntade vi en värk till och sedan kändes det precis som en hal ål gled ut och poff så var han ute ♡
 Strax därefter krystade jag en krystvärk till för att moderkakan skulle komma ut. 






Ted Lars Sture Stern 
28 juli 2019 
Tid: 05.54 
Vikt: 3417 gram 
Längd: 50 cm